Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@07:49:36 GMT

از انجام اعمال اعتکاف به صورت فردی و در منزل غفلت نشود

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۴۱۱۹

از انجام اعمال اعتکاف به صورت فردی و در منزل غفلت نشود

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصر رفیعی پیرامون انجام اعمال ایام البیض گفت: دو سالی است که به خاطر شرایط کرونایی در کشور اعتکاف سراسری و آن اعمالی که همیشه در جمع برگزار می‌شد، برگزار نمی‌شود.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه عبادات در اسلام به دو صورت فردی و جمعی برگزار می‌شود، عنوان کرد: برای مثال نماز جماعت به صورت جمعی و نماز یومیه به حالت فردی اقامه می‌شود، بسیاری از فیوضات و اعمالی که در ایام اعتکاف از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ ماه رجب انجام می‌شود اختصاص به حضور در جمع ندارد بلکه انسان می‌تواند بسیاری از آن اعمال را مانند گرفتن روزه، قرائت سوره‌های قرآن و ادعیه‌ای که ذکر شده را در منزل انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همواره در طول تاریخ چنین موقعیت‌هایی وجود داشته حتی در دوران حیات اهل بیت (ع) گاهی اوقات شرایط به گونه‌ای رقم می‌خورد که آن بزرگواران اجازه حضور در اجتماع را نداشتند برای مثال امام موسی کاظم (ع) سالیان سال عمر مبارکشان در زندان گذشت و با مردم در ارتباط نبودند اما قطعاً در این ایام روزه و اعمال اعتکاف را انجام دادند.

حجت الاسلام رفیعی افزود: در ۳۴ سالی که امام سجاد (ع) بعد از شهادت اباعبدالله الحسین (ع) امامت جامعه اسلامی را بر عهده داشتند حق برگزاری عزاداری و یا برپایی کرسی درس به صورت عمومی را نداشتند برای همین غالباً برنامه‌های ایشان به صورت فردی برگزار می‌شد.

استاد حوزه علمیه حفظ سلامت را بر همه امور مقدم دانست و عنوان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم تکلیف جهاد را از بیماران برداشته است بنابراین اگر انسان احتمال بیماری دهد باید احتیاط کند اما نباید از ثواب اعمال ماه رجب غافل شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم نباید تصور کنند که اعمال اعتکاف تنها در جمع انجام می‌شود بلکه اعمال وارده را می‌توان به صورت فردی نیز انجام داد؛ خداوند به نیت هر عملی ثواب آن را به انسان می‌دهد کسانی که قصد داشتند در مراسم اعتکاف شرکت کنند اما نشد و نتوانستند ان شاءالله در ثواب آن شریک خواهند بود.

کد خبر 5155496

منبع: مهر

کلیدواژه: ناصر رفیعی ماه رجب ایام البیض آیین اعتکاف حوزه علمیه قرآن کریم قرآن کریم قرآن سازمان تبلیغات اسلامی ماه رجب ولادت امام جواد ع ولادت حضرت علی ع فعالیت های قرآنی شبکه قرآن و معارف سیما میثم مطیعی حجت الاسلام محمد قمی انقلاب اسلامی ایران سازمان اوقاف و امور خیریه کانون مساجد ماه مبارك رمضان صورت فردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی این آیین عصر پنجشنبه با حضور رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، رئیس پارک علم و فناری دانشگاه، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بنیاد دانشگاهی فردوسی و جمعی از خیران حوزه علم و فناوری در منزل این بانوی نیکوکار برگزار و به پاس قدردانی از این اقدام خیرخواهانه نشان نیکوکاری بنیاد دانشگاهی فردوسی به بانوی نیکوکار، ضیاالملوک فضل خراسانی اعطا شد.

این بانوی خیر در مراسم اهدای منزل خود گفت: به نظر من هر شخصی که ثروتی بیشتر از حد خود دارد باید از این اقدامات انجام دهد، من هر روز از اینکه این‌کار را انجام داده‌ام بیشتر از روز قبل احساس خوشحالی می‌کنم و هرگز پشیمان نیستم.

فضل خراسانی ادامه داد: این فضا بعد از من هست تا همه از آن استفاده کنند.

همچنین وی با اظهار خرسندی از آشنایی با جمع بنیاد دانشگاهی توضیح داد: گمان نمی‌کنم که کار بزرگی انجام داده‌ام بلکه به نظر من این کار طبیعی بوده و نیازی به تشکر ندارد.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با تشکر و قدردانی از خانم فضل خراسانی بابت ایجاد مرکز نوآوری و فناوری دانشجویان بیان کرد: در استان خراسان رضوی نخبگان زیادی هستند که نیاز به حمایت دارند، حمایت‌های دولتی تنها می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند، اما حضور خیرینی همچون شما باعث سامان گرفتن اوضاع و زندگی دانشجویان نخبه می‌شود.

مسعود میرزایی افزود: ما در استان خراسان رضوی افراد زیادی را داریم که استطاعت مالی دارند و بسیار پسندیده است که این افراد وارد عرصه‌های علمی و فناوری شوند.

این منزل اهدا شده به مساحت ۵۰۰ مترمربع در خیابان ملاصدرای مشهد واقع است.

بنیاد دانشگاهی فردوسی نخستین سازمان مردم‌نهاد دانشگاهی در ایران است که در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه فردوسی مشهد به همت جمعی از خیران دانشگاهی و غیردانشگاهی تأسیس شد و تاکنون در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه فعالیت‌های عام‌المنفعه داشته و موفق به تأمین و احداث هفت خوابگاه دانشجویی با ظرفیت ۲۲۰۰ تخت با کمک خیران شده و اکنون نیز علاوه بر این فعالیت‌ها به تأسیس مراکز نوآوری برای حمایت از ایده‌های نوآورانه دانشجویان اقدام می‌کند.

دیگر خبرها

  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند/ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند؛ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • بزرگداشت روز معلم در مدرسه علمیه فاطمیه نقده
  • برگزاری مراسم شهادت امام صادق(ع) در هیئت میثاق با شهداء دانشگاه امام صادق(ع)
  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • ‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد
  • آغاز محدودیت‌های ترافیکی ۵ روزه در جاده‌های شمال
  • انفجار منزل مسکونی در قوچان یک کشته برجای گذاشت