Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی عباسیان، کارشناس دینی، در گفت وگو با ایکنا؛ اعتکاف را داری معانی متعددی خواند و گفت: در فقه به توقف افراد به منظور عبادت در مسجد و انجام اعمال عبادی به منظور قرب الهی را اعتکاف می‌نامند، اما معنای دیگر اعتکاف انتظار کشیدن است بدین معنی که معتکف منتظر رحمت و بخشش خداوند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به نیاز ذاتی انسان به خلوت با خداوند، اظهار کرد: اعتکاف نوعی خلوت با پروردگار برای خودیابی است، تا گنج وجودی خود را بیابد. انسان با انجام اعمال الهی قصد نزدیکی به خداوند را دارد، اما این اعمال باید به نحوی انجام گیرد که به شناخت دقیق و اصولی از ذات انسانی منجر شود تا تغییر و تحول درونی را در پی داشته باشد. حجت الاسلام عباسیان به راهنما‌هایی که خالق برای هدایت مخلوق عرضه کرده است، اشاره و بیان کرد: اولین راهنما به صورت مکتوب است که قرآن کریم نام دارد. دومین راهنما به صورت گویا است که در وجود پیامبران الهی وائمه معصومین(ع) بروز یافته است. راهنمای سوم عقل و حجت باطن است که می تواند انسان را به حقیقت واحد رهنمون کند. پروردگار در قرآن کریم که خود یک نشانه است سخن از اعتکاف به میان آورده است و پیامبر(ص) به عنوان راهنمایی دیگر به بیان احکام آن پرداخته است.

وی اعتکاف را ابزاری برای انسان سازی خواند و در تبیین راهکار ماندگاری آثار اعتکاف در انسان، گفت: انجام مناسک الهی در مسجد انسان را به خداوند نزدیک می‌کند، اما زمانی حالات معنوی ایجاد شد در افراد پایدارمی ماند که به معرفت و شناخت حقیقی دست یافته باشد.

حجت الاسلام عباسیان لازمه دستیابی به شناخت حقیقی را تدبر در قرآن کریم و عمل به دانسته‌ها برشمرد و با تأکید بر اینکه قرآن کریم همواره انسان را به انجام عمل صالح دعوت کرده است، تصریح کرد: برخی از افراد درصدد آموختن احکام دین برمی‌آیند اما نسبت به انجام آن ممارست و همت کافی به خرج نمی‌دهند. این شناخت اولیه از احکام نمی‌تواند به شناخت وجودی و ایجاد تغییر و تحول سازنده در انسان منجر شود.

این کارشناس دینی با تأکید بر اینکه اعمال اعتکاف باید به منظور قرب الهی انجام شود تا شیرینی عبادت بر جان انسان بنشیند، تصریح کرد: تکالیف دینی امر دشواری نیست، تنها شرط رسیدن به سعادت، عمل با دانسته‌هایی است که کسب کرده ایم؛ در غیر این صورت به کارکرد حقیقی معارف دین دست نمی‌یابد.

وی ادامه داد: در روایات دینی آمده است «مَنْ عَمِلَ بِمَا یعْلَمُ عَلَّمَهُ اللَّهُ مَا لَمْ یعْلَم؛ هر کس عمل کند به آن چه می‌داند، خداوند به او می‌آموزد آن چه نمی‌داند.» پس معتکف باید آنچه در ایام اعتکاف می‌آموزد را در زندگی حقیقی به عرصه عمل برساند تا آثار این عمل الهی در وجود او پایدار بماند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۴۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام‌ یدالله صفری ظهر پنجشنبه در آیین گرامیداشت مقام معلم در مدرسه علمیه تخصصی ولی‌‍ عصر(عج) گرمی با تبیین ارزش و جایگاه معلم و استاد اظهار کرد: جایگاه معلم بسیار بزرگتر از یک شغل و منصب است چرا که انسانیت در گرو تربیت معلم است و معلمان میراث‌دار راه و روش انبیا و اولیای الهی می‌باشند.

وی خاطرنشان کرد: اگر امانتداری برجسته‌ترین اوصاف انسان و انسان گرانبهاترین امانت الهی است پس معلم بی‌نظیرترین امین و امانتدار می‌باشد چرا که وظیفه تربیت انسان را بر عهده دارد.

منتخب مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری به ایثار و اخلاص اساتید حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: اساتید خواهر حوزوی با ایثار و اخلاص خود در مسیر تربیت فرزندان این جامعه همواره در تلاش و کوشش هستند و اجر و پاداشی خاص در نزد خداوند متعال دارند.

حجت‌الاسلام‌ صفری تصریح کرد: حوزه‌های علمیه اعم از برادران و خواهران مهمترین نقش تربیتی را در جامعه ایفا می‌کنند به‌خصوص خواهران طلبه که با ایثار و فداکاری خود نهال مقدس خانواده را آبیاری کرده و به مرحله کمال می‌رسانند.

کد خبر 6095136

دیگر خبرها

  • آوای آرامبخش باران در شهرستان کنگان پیچید + فیلم
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • «معلم» پیام آور سعادت انسان‌ها است
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند
  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • آغاز بارش رحمت الهی در خوزستان
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی